نورپردازی-ساختمان-به-روش-اصولی

طراحی و نورپردازی از مهم‌ترین عواملی هستند که باعث می‌شوند یک ساختمان شیک­تر به نظر برسد. با نور مناسب شما می‌توانید جذابیت ساختمان خود را چندین برابر کنید چرا که نور کافی کمک می‌کند تا ساختمان بهتر دیده شود. اگر زیبا‌ترین وسایل روشنایی در مکان مناسب خود قرار نباشند، منابع نوری ارزشی ندارند. باید نور مناسب در موقعیت درستی قرار گیرد تا به فضا روح بخشد. اگر می‌خواهید بیشتر با نورپردازی ساختمان، انواع و ویژگی‌های آن آشنا شوید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید‌.

انواع روش­های نورپردازی ساختمان

نورپردازی ساختمان باتوجه‌به طراحی و معماری بنا روش­های مختلفی دارد که در ادامه انواع آن را در اختیار شما قرار دادیم.

داخل و خارج

این شیوه یکی از جذاب‌ترین روش­های نورپردازی بنا است  که از عناصر موجود در نما خارجی ساختمان مانند پنجره استفاده می­شود. از چراغ‌ها، لامپ‌های نئونی و فیبر‌های نوری برای اتصال چراغ‌ها به کار می­گیرند تا طول و اندازه ساختمان بیشتر به نظر برسد.

از این شیوه اغلب در ساختمان‌های مسکونی استفاده می‌شود زیرا ساختمان را جذاب­تر جلوه می‌دهد. یکی از نکات مهمی که در این روش وجود دارد این است که برای برجسته‌تر نشان‌دادن نمای بیرونی ساختمان‌ها نباید منابع نور را در زیر پنجره قرار داده شود چرا که توجه زیادی را به خود جلب می‌کند و ممکن است تناسب و زیبایی بنا را به هم بریزد.

منطقه‌ای

در این شیوه از ستون‌ها، پنجره‌ها و بالکن‌ها استفاده می‌کنند تا مورد توجه همگان قرار گیرد. برای مثال نور مناسب بر روی ستون ساختمان باعث می‌شود استحکام و بلندی بنا بیشتر دیده شود.

یکدست

نور یک‌دست بهترین گزینه برای افرادی است که می‌خواهند تمام سطح ساختمان بدون پستی‌ و بلندی به نظر برسد و یکدست باشد. این روشنایی اغلب از یک نقطه در کنار نمای ساختمان انجام می‌شود. یکی از مزایای این‌گونه نورپردازی این است که نیازی به سیم‌کشی و تعبیه ابزار خاصی ندارد؛ بنابراین شما هر زمانی که می‌خواهید می‌توانید از آن استفاده کنید و مهم نیست ساختمان شما تازه‌ساخت باشد یا چند سال از ساخت آن گذشته باشد.

نورپردازی-داخل-ساختمان

خشن

شما با انجام این روش می‌توانید بافت‌های کوچک و عناصر معماری در نمای ساختمان را نشان دهید. برای مثال اگر در طراحی پنجره‌های ساختمان المان‌های خاص وجود داشته باشد با به‌کارگیری این شیوه می‌توانید جلوه آن­ها را تا چندبرابر افزایش دهید.

محوطه‌ای

به کارگیری نورپردازی محوطه­ای باعث می‌شود زیبایی محوطه باغچه و ظاهر کلی ساختمان شما افزایش یابد و روشنایی فضایی شما را تأمین می‌سازد. در این روش محوطه بیشتر از چراغ‌های پارکی چراغ‌های دیواری و چراغ‌های دفنی استفاده می‌شود.

نکاتی که هنگام نورپردازی باید به آن توجه کرد

برخی از مهم‌ترین نکاتی که در ایجاد نور باید به آن توجه داشته باشید عبارت‌اند از:

  • استفاده و هدایت صحیح نور باید به درستی انجام شود، نورپردازی های نادرست نه تنها به زیبایی نما کمکی نمی­کنند بلکه باعث بهم ریختگی و نامنظمی ساختمان می­شود.
  • برای کاهش هزینه و صرفه جویی مصرف برق لازم است درست­ترین و بهترین راه برای نور پردازی انتخاب شود. یکی از راه­های مفید برای کاهش مصرف برق این است که به جای پر کردن ساختمان با انواع چراغ­ها، قسمتی از نما را نورپردازی کنید.
  • توجه به نور و روشنایی به‌کاررفته در روش محوطه­ای
  • به‌کارگیری منابع نوری با شاخص وضوح رنگ بالا
  • قابل رویت بودن پله‌ها، سراشیبی‌ها محوطه
  • اهمیت ویژه به شکل و ظاهر از نظر زیبایی
  • موردتوجه قراردادن بیشتر محیط موردنظر
  • هماهنگی رنگ چراغ‌های به‌کاررفته

نورپردازی-خارجی-ساختمان

انواع چراغ و متریال موردنیاز برای نورپردازی

۱_ هماهنگی نور‌ها

نور‌هایی که قرار است از آن‌ها در نورپردازی استفاده شود باید طوری باشند که با متریال و مصالح به کار رفته در ساختمان و نوع طراحی بنا همخوانی داشته باشند. به‌عنوان‌ مثال اگر ساختمان شما دارای پنجره‌های معمولی و ساده است، یکی از راه‌های کم‌هزینه به ­کارگیری نوارهای LED مخفی که بالا و پایین پنجره نصب می‌شود است. این شیوه در ساختمان‌هایی که معماری ساده‌ای دارند خیلی پرکاربرد است.

۲_ میزان رنگ و نور

به‌کارگیری انواع رنگ‌‌ها، میزان و شدت آن­ها تأثیر زیادی بر زیبایی ظاهر بنا دارد. در نورپردازی ساختمان خود رنگ‌های متنوع را به کار ببرید زیرا می­تواند در روحیه شما تأثیر خوبی بگذارد و در تاریکی شب توجه افراد را جلب کند.

۳_ برجسته نشان‌دادن عناصر نما

یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های نورپردازی این است که نور به‌گونه‌ای باشد که ساختمان و عناصر به‌کاررفته در نما، در شب بهتر و جذاب‌تر دیده شود. پس اگر در ساختمان شما اجزایی مثل ایوان، قوس، ستون و غیره باشد باید نور طوری باشد که این اجزا به بهترین شکل نشان داده شوند.

گر هدف شما از ایجاد نور برجسته‌کردن معماری منحصربه‌فرد نمای شما است پروژکتور می‌تواند بهترین وسیله برای شما باشد چرا که پروژکتور‌ها معمولاً در قسمت پایین دیوار و روبه‌رو نما نصب می‌شوند، تمام بخش‌ها را روشن می‌کند.

۴_ سازگاری نور‌ها با محیط ساختمان

آلودگی نوری، این اصطلاح برای زمانی است که ساختمان از نظر روشنایی با محیط اطراف خود خیلی همخوانی نداشته باشد و از دید دیگران نامنظم به نظر برسد. توجه به محیط اطراف برای مشخص‌کردن نوع نورپردازی، یکی از عوامل مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید.

نورپردازی-نمای-ساختمان

انواع تجهیزات نورپردازی

برخی از ابزار ایجاد نور که بیشتر در ساختمان از آن­ها استفاده می­شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

v   چراغ‌های LED دکوراتیو

v   واشرهای دیواری LED

v   چراغ‌های LED با شدت نوربالا

v   ریسه‌های نوری خطی

v   نورهای دکوراتیو

v   نورهای LED رنگی

v   پروژکتورها

v   نورهای دفنی

v   جت لایت‌ها

نتیجه‌گیری

یکی از مهم­ترین دلایل به‌کارگیری نورپردازی این است که نمای ساختمان در شب قابل‌مشاهده نیست؛ بنابراین وجود نور کافی برای دیده‌شدن بنا و نمای آن ضروری است.

نورپردازی درگذشته اغلب برای ساختمان‌های تجاری بزرگ، تفریحی و معروف انجام می‌شد، اما امروزه اکثر ساختمان‌ها از این ویژگی بهره‌مند هستند. امیدوارم اطلاعات کافی در زمینه نورپردازی ساختمان در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت شرکت پدیده گستر مانا  مراجعه فرمایید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *