طراحی-دکوراسیون-به-سبک-سنتی

اگر جزو آن دسته افرادی هستید که دوست دارید دکوراسیون خانه خود را با رنگ‌های شاد و لذت بخش طراحی کنید، سبک سنتی به شما توصیه می‌شود. بازی با رنگ‌ها از ویژگی اصلی طراحی دکوراسیون به سبک سنتی است. این نوع چیدمان برای خانه، کافه، رستوران و…  نه تنها در ایران، بلکه در خارج از کشور هم مشاهده می‌شود و در بین عامه مردم، آن‌قدر زبانزد است که آن را به سبک ایرانی می‌شناسند. فرض کنید در خانه‌ای زندگی می‌کنید که وقتی صبح چشم‌های زیبای خود را باز کردید، اولین چیزهایی که می‌بینید، رنگ‌های متنوع و شاد باشند. مطمئناً در این صورت انرژی کل روزتان تأمین می‌شود.

موضوع دکوراسیون سنتی به دو دسته تقسیم می‌شود؛ یکی طراحی خود خانه به این سبک و دیگری هم طراحی و چیدمان وسایل خانه به صورت سنتی. اگر بخواهید هر دو مورد را در نظر بگیرید، هزینه طراحی داخلی مسکونی، بیشتر می‌شود. امروزه خانه‌های قدیمی، یا متعلق به میراث فرهنگی هستند یا برخی افراد در آن‌ها کافه و رستوران باز کرده‌اند. شما با هر نوع خانه‌ای که داشته باشید، می‌توانید چینش دکوراسیون آن را به سبک سنتی انجام دهید.

دکوراسیون به سبک سنتی چگونه است؟

یکی از مسائلی که  در مقدمه در مورد ویژگی دکوراسیون به سبک سنتی بازگو کردیم، بهره بردن از وسایل رنگارنگ و شاد بود. برای اینکه چگونگی دکوراسیون سنتی را بهتر درک کنید، باید بدانید که نوع مبلمان، چینش آن، فضای نشیمن و غذا خوری جداگانه، در و پنجره‌های طاق دار، شیشه‌های رنگی، وجود گل و گیاه‌های طبیعی دیگر ویژگی‌های این سبک هستند. معمولاً این روزها اغلب افراد به دنبال سبک‌های مدرن بوده و کمتر کسی سراغ سبک سنتی را می‌گیرد.

در همین جهت می‌توان گفت در سبک مدرن، فضای آشپزخانه، غذاخوری و حال یا پذیرایی در یک راستا قرار داشته و هیچ دیواری آن‌ها را جدا نمی‌کند. اما دکوراسیون سنتی به این شیوه نبوده و لازم است که برای هر بخش، یک اتاق جداگانه در نظر گرفته شود. اغلب در این سبک برای نشیمن‌گاه از مبل استفاده نمی‌کنند. بهره بردن از زیر نشیمنی، بالش‌های بزرگ یا پشتی در سبک سنتی رایج است. این وسایل یا روی زمین قرار می‌گیرند یا اینکه اگر فردی بخواهد، می‌تواند یک تخت زیبا و چوبی سفارش داده و آن‌ها را روی تخت بگذارد.

 اگر شما هم در آن دسته افرادی قرار دارید که می‌خواهید چینش وسایل خانه خود را به سبک سنتی تغییر دهید، می‌توانید روکش مبل‌ها را عوض کرده و رنگ‌های آبی، نارنجی، قرمز، سبز، زرد و… را برای آن‌ها استفاده کنید. یکی از متریالی که در هر نوع سبک دکوراسیون داخلی و حتی خارجی استفاده می‌شود، چوب است. استفاده چوب در دکوراسیون به سبک سنتی باید به گونه‌ای باشد که حالت قدیمی و فرسوده خود را حفظ کند. لازم نیست که این ماده را جلا دهید؛ استفاده از میز، صندلی، تابلو و… به شکل چوب خام، انتخاب هوشمندانه و عالی است.

چه مواردی در دکوراسیون سبک سنتی استفاده می‌شود؟

در ذهن بسیاری از افراد با شنیدن سبک سنتی، حالت ریلکس کردن یا راحتی تداعی می‌شود. این موضوع بر هیچ‌کس پوشیده نیست که سبک سنتی طیفی بسیار دنج و پر آرامش در دکوراسیون است. هر چیزی که در این سبک مورد استفاده قرار می‌گیرد، نشان از راحتی و دنج بودن دارد. همان بالش و زیر نشیمنی دقیقاً نشان دهنده این موضوع هستند. حالت کوسن‌های بزرگ و لبه حلالی شکل مبل هم به، راحتی این سبک اشاره دارد. می‌توانید بررسی دکوراسیون به سبک سنتی را با توجه به مسائل دیگر هم انجام دهید.

نقش چوب در دکوراسیون سنتی

اگر قصد دارید که خانه خود را به این سبک دیزاین کنید، ابتدا لازم است که ببینید منزلتان چه المان‌هایی دارد. وجود پله در خانه به شما این امکان را می‌دهد که نرده‌ها را به صورت چوبی در نظر گرفته و نصب کنید. چینش میز و صندلی‌های چوبی به صورت گرد تجلی خاصی از سبک سنتی است. اکسسوری‌ها، میزهای عسلی، تابلو و قاب‌های چوبی و دیگر وسایل به این جنس، جایگاه مناسبی در این سبک دارند.

پرده مناسب سبک سنتی

معمولاً خانه‌های سنتی فضای کوچکی دارند. با انتخاب پرده‌های سنگین برای این سبک، در واقع آن فضا را بسیار کوچک‌تر جلوه می‌دهید. انتخاب پرده به صورت رومی و با رنگ‌های روشن، می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای سبک سنتی باشد.

یک لوستر خاص

اگر فضای کوچک و با متراژ کم دارید، باید لوستری متناسب و به اندازه فضا انتخاب کنید. داشتن لوستر در اتاق غذاخوری امری ضروری محسوب می‌شود.

گلیم و فرش‌های دستبافت

جایگاه فرش‌های دستبافت در دکوراسیون به سبک سنتی، مرکز توجه بوده و دیده می‌شود که در سر تا سر جهان طرفداران زیادی دارد. استفاده رنگ‌های گوناگون در گلیم‌ها و فرش‌های سنتی به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید از آن علاوه‌بر دکوراسیون سنتی، در دکوراسیون‌های دیگر هم بهره ببرید. معمولاً این وسیله‌ها در اندازه کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ظروف فیروزه کوبی

بسیاری از افراد علاقه خاصی به ظروف فیروزه کوبی، وسایل مینا کاری شده و این قبیل ظروف دارند. فیروزه یکی از سنگ‌هایی است که با شنیدن نام این سنگ یا دیدن آن می‌توانید تصور کنید که چه جایگاه ویژه‌ای در سبک سنتی دارد. این وسایل زیبا تهیه شده با ظروف فلزی هستند که روی آن‌ها فیروزه کوبیده می‌شود.

ظروف مینا کاری

مینا کاری هنری است که در ایران از زمان اشکانیان شکل گرفته. در واقع گفته می‌شود که این هنر مختص به اصفهان بوده و هر فردی که این ظرف‌ها را مشاهده کند، نمی‌تواند از آن‌ها چشم بردارد. مینا کاری هنر خاک، آتش و رنگ‌های درخشان و زیبا است. جنس ظروفی که برای این کار در نظر گرفته می‌شود، طلا، نقره، مس و… بوده که در میان فلزات نام برده، مس برای این کار قابلیت و انعطاف بیشتری دارد.

نتیجه‌گیری

برای اجرای دکوراسیون به سبک سنتی، لازم است که به موارد زیادی دقت کنید. ویژگی‌های این سبک، آن را بسیار خاص جلوه داده و باعث می‌شود که در میان سبک‌های دیگر، منحصر به فرد باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سبک سنتی و مشاهده نمونه‌های بیشتر می‌توانید به سایت پدیده گستر مانا مراجعه کنید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *