طراحی نما ساختمان یکی از اصلیترین و مهمترین دغدغه معماران و کارفرمایان میباشد. شناخت انواع متریال در طراحی نما از اهمیت ویژهای برخوردار است. نمای ساختمان تاثیر مستقیمی بر زیبایی ساختمان دارد. با توجه به قرار گرفتن نما در برابر عوامل جوی؛ انتخاب متریال مناسب جهت نمای ساختمان بسیار حائز اهمیت میباشد.
ویژگی متریال نمای ساختمان
انتخاب نوع مصالح و سبک طراحی نمای ساختمان در کیفیت؛ زیبایی و جذابیت نما نقش مستقیمی دارد. بنابراین جهت انتخاب متریال نما باید نکاتی را در نظر داشته باشید. از جمله ویژگیهای متریال مناسب توجه به نکات زیر ضروری میباشد.
عایق صوتی: چنانچه در شهرهای شلوغ و پرجمعیت زندگی میکنید؛ لازم است جهت جلوگیری از آلودگی صوتی؛ متریال مناسب را انتخاب کنید. بنابراین در این شرایط متریالهایی را مورد استفاده قرار دهید که عایق صوتی باشند تا آرامش بیشتری برایتان مهیا شود. دور ماندن از سر و صداهای زیاد در شهرهای بزرگ با عایق صوتی به راحتی امکانپذیر است.
هماهنگ با شرایط محیطی: انتخاب متریالها بر اساس عوامل محیطی و مناطق جغرافیایی در ماندگاری و طول عمر نما تاثیر زیادی دارد. به طور مثال در شمال کشور که بیشتر ماههای سال سرما حکمفرماست؛ بهتر است جهت طراحی نمای ساختمان متریالهایی استفاده شوند که بر اثر عوامل محیطی و بیرونی کیفیت و مقاومت خود را حفظ کنند.
هماهنگ با دیگر اجزاء ساختمان: توجه به سبک طراحی کل ساختمان و سایر مصالحی که جهت ساخت ساختمان مورد استفاده قرار گرفته است؛ دارای اهمیت میباشد. بنابراین برای اینکه نما از ظاهری زیبا برخوردار شود؛ هماهنگی بین متریال مناسب و دیگر اجزاء ساختمان ضروری میباشد.
عایق حرارتی: برای اینکه انرژی ساختمان حفظ شود؛ لازم است متریالی را برای نمای ساختمان خود در نظر بگیرید که از عایق حراراتی برخوردار باشد. این امر از هدر رفتن انرژی جلوگیری میکند.
طراحی نمای ساختمان و انواع متریال
نمای آجر: یکی از متریالهایی که در طراحی و ساخت نما دارای پیشینه و قدمت زیادی است؛ آجر میباشد. امروزه سطوح ساختمانهای فراوانی با آجر؛ نما میشوند. این محصول نسبت به دیگر محصولات مشابه که جهت نمای ساختمان به کار میروند؛ از قیمت مناسبی برخوردار میباشد.
شاید برخی از شما تصور کنید که آجر یک متریال از مد افتاده و سنتی میباشد. در حالیکه با قرار گرفتن آجر در کنار متریالهای دیگر میتوانید طراحی نمای ساختمان خود را با معیارهای روز مطابقت دهید. آجرهایی که جهت نمای ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند؛ از جنس نسوز میباشند. تولید این محصول در رنگهای مختلفی صورت میگیرد.
آجر به عنوان متریال نمای مدرن شناخته شده است. معمولا نمای مدرن ساده؛ زیبا و فاقد تزئینات پرنقش و نگار میباشد. در این سبک استفاده از سقف شیروانی مشتریان خاص خود را دارد. آنچه در سبک مدرن جلب توجه میکند؛ وجود خطهای عمودی و افقی میباشد. خطوط ایجاد شده به شکل مستطیل یا مکعب میباشند.
مزایای استفاده از آجر جهت نمای ساختمان
- جلوگیری از هدر رفتن انرژی
- عایق حرارتی و صوتی
- ماندگاری و طول عمر زیاد
- کیفیت بالا
نمای سنگ: سنگها دارای رنگ؛ بافت و جنسهای متنوعی هستند. یکی از متریالهایی که طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است؛ سنگ میباشد. استفاده از سنگ در طراحی نمای ساختمان؛ جلوه زیبایی به ساختمان میدهد. چنانچه جهت نما از سنگهای با کیفیت و مرغوب استفاده شود؛ تا سالهای طولانی نیازی به بازسازی و یا تعمیر نما احساس نمیشود.
سنگ به عنوان متریال اصلی نمای کلاسیک معرفی شده است. جزئیات منظم و ساده نمای کلاسیک به عنوان رکن مهم و اصلی مورد توجه قرار گرفته است. سنگ به عنوان یک متریال گران قیمت جهت طراحی نمای ساختمان میباشد.
مزایای استفاده از سنگ جهت نمای ساختمان
- مقاومت و استحکام سنگ
- ثبات رنگ
- تنوع در جنس و رنگ
- تمیز شدن سنگ از گرد و غبار و دود در مدت زمان کوتاهی
- ظاهر زیبا
نمای چوبی: با پیشرفت تکنولوژی تولید چوب مرغوب و مقاوم روز به روز در حال افزایش میباشد. تنوع در رنگ و طرح چوب از ویژگیهای مثبت این متریال به شمار میرود. استفاده از چوب جهت طراحی نمای ساختمان؛ نسبت به سایر متریالها نیاز به نگهداری بیشتری دارد. جهت افزایش مقاومت چوب در برابر عوامل بیرونی و محیطی, میتوانید به وسیله مواد پوششی از نمای ساختمان محافظت کنید. هر چند استفاده از این مواد قابل تمدید میباشد.
مزایای استفاده از چوب جهت نمای ساختمان
- به دلیل طبیعی بودن چوب؛ استفاده از آن در نما حس آرامش؛ زیبایی و گرمی خاصی را انتقال میدهد.
- چوب به عنوان یک عایق صوتی بینظیر عمل میکند.
- هزینه اجرا و نصب این متریال؛ نسبت به سنگ و آجر ارزانتر و مقرون به صرفه میباشد.
- به دلیل وزن کم چوب نسبت به سایر متریالها؛ اجرا و نصب آن با سرعت بیشتر و آسانتر انجام میشود.
- نمای چوبی در برابر سرما؛ گرما؛ رطوبت و …. از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار میباشد.
نمای کامپوزیتی: جنس نمای کامپوزیت از پلیاتلین میباشد. پوشش بدنه کامپوزیت به وسیله لایه آلومینیوم صورت میگیرد. قابلیت شکلپذیری این متریال قابل توجه میباشد. کامپوزیت در برابر حرارت و عبور صدا بسیار مقاوم میباشد. این متریال جهت اجرای نمای مدرن کاربرد فراوانی دارد. یکی از طرحهای این متریال طرح « لانه زنبوری » میباشد که توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است.
مزایای استفاده از کامپوزیت در طراحی نما
- کامپوزیت جزء متریالهای سبک محسوب میشود.
- دارای طول عمر بالا و ماندگاری
- درخشندگی و زیبایی ورقها
- قابلیت انعطافپذیری
- عایق مقاوم حرارتی و صوتی
- قابل شستشو میباشد
- تنوع در رنگ
بازسازی ساختمان
ساختمانهای زیادی هستند که نیاز به بازسازی و مرمت دارند. معمولا ساختمانهای قدیمی و ساختمانهای تاریخی از این دسته محسوب میشوند. برخی اقداماتی که جهت بازسازی ساختمان صورت میگیرد؛ شامل این موارد است:
- جایگزین کردن ماکتهای اصلی به جای وسایل قدیمی
- ترمیم و درست کردن سوراخهای حیاط و دیوار
- استفاده از کاشی جدید به جای کاشیهای قدیمی کف حیاط
- تعویض کفپوش قدیمی و ….
لازم به ذکر است جهت بازسازی ساختمان قدیمی نیاز به صرف انرژی و منابع کمتری میباشد. بازسازی ساختمان و طراحی داخلی به عنوان یک روش مقرون به صرفه و مناسب به شمار میرود که امروزه بسیار کاربرد دارد.
طراحی نمای ساختمان نیز امروز بسیار طرفدار دارد نمای سرامیکی؛ شیشهای؛ سیمانی؛ رومی و …. از دیگر نماهای پرطرفدار به شمار میروند. در نظر داشته باشید اجرا و نصب متریالها حتما توسط افراد متخصص صورت گیرد. این امر از بروز مشکلات و صدمه به ساختمان شما جلوگیری میکند.
بدون دیدگاه